Nieuws

11.9.10

Best 3 ongeslagen door (uitslagen TLE-bekerwedstrijden)

Het competitieseizoen is weer begonnen voor de TLE-teams met de jaarlijkse voorrondes voor de bekerwedstrijden. Dit jaar doen er 5 teams mee aan de Tafeltennis Liga Eindhoven.

Best 1 is vrijgeloot voor deze wedstrijden en zal dus in de volgende bekerronde zijn wedstrijden pas beginnen. Veel succes gewenst daarin!

Best 2 speelde in de eerste ronde tegen Ecva 3(overgangsklasse) en Stiphout 2(hoofdklasse). In deze ontmoeting wist Best 2 6 punten te bemachtigen. Met drie punten meer pakte Stiphout 2 uiteindelijke de overwinning, Best 2 eindigde op een sterke tweede plaats. (persoonlijke prestaties waren helaas nog niet bekend op het moment van schrijven)

Best 3 speelde een zeer sterke thuiswedstrijd tegen Flash 1(ereklasse) en Oude Toren (1e klasse). Beide teams bestonden uit spelers met een A t/m E licentie, dus Best 3 had volgens eigen zeggen bij voorbaat geen illusies. Het team had echter vleugels die avond en behaalde de maximale 12 punten. Rob Rodijk, Iljah Bloem en Ivica Ivica speelde heel sterk en bleven allen ongeslagen in hun 4 wedstrijden. Een geweldige zege! De concurrentie was beduusd, deze begrepen niet dat Best 3 maar een 3e klasser is. Half november zal Best 3 nog een rondje verder bekeren. Veel succes toegewenst!

De vierde klasser Best 4, een geheel nieuw samengesteld team mocht uit bij Stiphout tegen Stiphout 3(overgangsklasse) en Geenhoven 1(ereklasse). Zij hadden geen verwachtingen van deze avond maar hoopten toch nog een paar punten mee te pikken. Ramsis Everts wist met zijn aanvallend spel en grote uithoudingsvermogen twee van zijn tegenstanders te kloppen. Stefan Cavens versloeg van allebei de teams 1 speler en wist dus 2 van zijn tegenstanders te slim af te zijn. Een van deze tegenstanders had naar eigen zeggen rubbers die deze week hun 60e verjaardag vierden. Reinout Brocken, ook een nieuwe competitiespeler wist door zijn goede concentratie en slagen ook 2 tegenstanders te verslaan. Het leverde Best 4 6 punten op, wat net niet genoeg was om te winnen maar wel om boven Stiphout 3(4 punten) te eindigen. Geenhoven 1 was de winnaar met 8 punten. Een bijzonder leuke tweede plek voor dit debuterend team.

Best 5 speelde een uitwedstrijd bij het Eindhovense Flash, de tegenstanders voor deze avond waren Flash 3 (hoofdklasse) en De Kuub 1 (overgangsklasse). Een sterk spelende Rob Pouwelse wist 3 van zijn 4 wedstrijden te winnen. Jan Walthuis haalde een net punt binnen door ook 1 tegenstander te verschalken. Maarten Pouwelse liet het volgens eigen zeggen afweten, maar speelde wel een nette wedstrijd door zijn tegenstanders met vele wedstrijden van drie sets het spelen moeilijk te maken. Het team wist in het totaal 4 punten te bemachtigen in deze bekerwedstrijd. Na lang tellen doordat zowel Flash 3 en De Kuub 1 7 punten hadden bleek Flash 3 de winnaar met 1 game meer dan De Kuub 1.


Volgens de teams is het overal heel gezellig geweest en waren het leuke wedstrijden. Vanaf volgende week mogen de teams weer beginnen aan de reguliere competitie.