Nieuws

31.10.16

De uitslag van de Open Bestse Kampioenschappen 2016


Dit weekend is er weer flink gestreden om de prijzen op de jaarlijkse Open Bestse kampioenschappen. In de A-poule bleven Jan Schuurmans en Peter Bruurs tot hun laatste wedstrijd ongeslagen. Beide heren maakten er een spannende finale van. Er werd op zeer hoog niveau gespeeld. Vooral Jan Schuurmans stak in goede vorm en wist heel eenvoudig de eerste game te winnen met 21-9. Na wederom een voortvarende start van Jan  wist Peter naarmate de 2de game vorderde het initiatief naar zich toe te trekken. Hij haalde na een 16-14 achterstand de 2de game binnen met 21-17. Peter begon in de 3de game de wedstrijd te dicteren, wat resulteerde in een 21-14 overwinning. Daarmee onttroonde Peter de kampioen van 2015. De derde plaats ging verrassend naar de zeer goed spelende Bart Bolwijn, hij hield zelfs de kampioen van 2014 Peter van de Sande van het podium. 5de werd 'good old' Tuur van Gestel op de voet gevolgd door James Geraerts. Henk Vermeer en Peter Vrijdag complementeerde de eindstand in de A-poule.

Poule A
1 Peter Bruurs
2 Jan Schuurmans jnr.
3 Bart Bolwijn
4 Peter van de Sande
5 Tuur van Gestel
6 James Geraerts
7 Henk Vermeer
8 Peter Vrijdag

Poule B werd een prooi voor de als eerste geplaatste Leo vd Wildenberg. Alhoewel hij het in de finale nog knap moeilijk kreeg tegen Wout Smulders. Wout wist in de eerste game, een 20-15 voorsprong niet om te zetten in winst. Leo pakte alsnog de game. Wout was hier zo van onder de indruk dat hij de 2de game zo zwak begon dat hij aan het einde na een imposante achtervolging net een paar puntjes te kort kwam. Derde werd Jos Tilmans.

Poule C werd met 2 vingers in de neus gewonnen door Rob Rodijk. De overige deelnemers van poule C maakte het onderling elkaar lastig. Men eindigde alle 3 met 1 winst partij. Bij berekening van de game gemiddelde legde Bob Loesberg verrassend beslag op de tweede plaats. Gevolgd door Jos van Horrik en Clement Rodijk.

 Poule B

1 Leo vd Wildenberg
2 Wou Smulders
3 Jos Tilmans

Poule C
1. Rob Rodijk
2. Bob Loesberg
3. Jos vd Horrik
4. Clement Rodijk