Nieuws

30.5.18

Hans van Eyck - clubkampioen 2018

Op 18 mei werd er gestreden om het clubkampioenschap van TTV Best.
In de A poule was nog voordat de beoogde finale zou worden gespeeld de strijd gestreden.
Vlnr: Jos, Maarten, John en Kampioen Hans
Hans van Eyck, die op het juiste moment piekte, had inmiddels al de titel naar zich toe getrokken. Nadat hij eerst Bart Bolwijn met 3-0 het nakijken had gegeven, was het daarna de buurt aan Joop Hermsen. Met harde aanvallende slagen liet hij met 3-1 de clubkampioen van 2017 kansloos achter. Ook de bookmakers hadden deze explosie van talent niet verwacht getuigen de 1 tegen 10 quotering. Zijn teamgenoten hopen nu wel dat Hans het getoonde niveau van deze avond kan doortrekken naar het volgend seizoen waar een zware competitie in de 2de klasse staat te wachten. Dus dat wordt trainen geblazen de komende zomermaanden.

In de B-poule was het Jos Tilmans die letterlijk over de langste adem bleek te beschikken. Met een 8-5 achterstand in de 5de game leek Jos op een 2de plaats af te stevenen. Echter blijft Jos altijd koel en zijn opmerking is dan ook altijd: "Het is pas bij de 11 afgelopen". Hij voegde de daad bij het woord en liet Dook Harks met lege handen achter. Nog nooit zat Dook zo dicht bij de B-titel.

De C-poule viel de ontknoping achter de tafel van de wedstrijdleiding. Maarten Pouwelse, Jos Wijnhoven en Rob Rodijk verloren allen maar 1 wedstrijd en dat in hun onderlinge strijd. Uiteindelijk bleek Maarten het beste game saldo te hebben. De nr 2 en 3 hadden ook daarin een gelijke stand, waarbij  het onderlinge resultaat doorslaggevend bleek.

John Reimert haalde in zijn debuut jaar de beker op van de D poule,  terwijl Lenneke Henst zo als verwacht de dames titel mee naar huis mocht nemen.

Poule A:                  Poule B:                               Poule C:                         Dames A:
1)Hans van Eyck     1)Jos Tilmans                        1)Maarten Pouwelse       Lenneke Henst
2)Joop Hermsen      2)Dook Harks                        2)Jos Wijnhoven
3)Bart Bolwijn          3)Frank Linssen                     3)Rob Rodijk
4)Ron verhoeven     4)Ivica Ivica                           Poule D
5)Rob Pouwelse      5)Gerard van Summeren        1)John Reimert