Nieuws

29.10.18

De uitslag van de Open Bestse Kampioenschappen 2018

Nadat de wintertijd weer was ingegaan, begon in Best voor de 28ste keer de strijd om de jaarlijkse open Bestse tafeltennis kampioenschappen. Ook dit weekend is er weer flink gestreden om de prijzen. In de A-poule Peter Bruurs bleef het gehele toernooi ongeslagen en wist daarmee redelijk eenvoudig voor de derde keer op rij zijn titel te prolongeren.  Nummer 2 en 3 hadden een gelijk aantal punten, op basis van het gamegemiddelde werd Joop Hermsen als 2de afgevlagd en Bart Bolwijn als 3de op de voet gevolgd door Tuur van Gestel vervolgens maakte in een spannende onderlinge strijd Leo, Mike en Peter de eindstand in de A-poule compleet.


Poule A

1 Peter Bruurs 
2 Joop Hermsen.
3 Bart Bolwijn
4 Tuur van Gestel
5 Leo vd Wildenberg
6 Mike van Gestel
7 Peter Vrijdag

Poule B werd een prooi voor de als eerste geplaatste Jos Tilmans. Deze
keer met hangen en wurgen. In de poule werd gespeeld om plaatsing te bewerkstellingen. De nummer 1 en 2 speelden daarna nog een extra finale. Ondanks de 2 verlies partijen in de voorronde werd hij op basis van een net iets beter game genmiddelde 2de. Rob Pauwelse welke nog heel eenvoudig alles gewonnen had, zou dit varkende ook wel eens wassen, echter liep het anders. Rob wist ineens geen raad meer met de hoge anti topspin ballen van Jos, en moest balend genoegen nemen met plaats 2. Frank Linsen werd volgens verwachting 3de.

 Poule B 

1 Jos Tilmans
2 Rob Pouwelse
3 Frank Linssen 

4 Piet Verheijen
5 Jacqueline van Rijsingen

Poule C 
Kreeg een internationale winnaar namelijk Satish Raju. In de finale kreeg Ivica geen grip op het spel van Satish. Satihs werd daardoor gekroond als winnar van de C poule. Opmerkelijk is de 4de plaats te noemen van Jos van Horrik. Hij wist met 3 gewonnen wedstrijden gelijk te eindigen in de poule samen met Sitah en Ivica. Jos had de pech dat hij op basis van gamegemiddelde net 1 puntje te kort kwam en werd daardoor veroordeeld tot de troostfinale om plaats 3 en 4. Hij was daarvan zo van slag dat hij de  kansloos van Bob verloor en van plaats 1 terugduikelde naar een roemloze 4de plek

Poule C
 
1. Sitah Raju
2. Ivica Ivica
3.
Bob Loesberg
4.Jos van Horrik 
5. Maarten Pouwelse