Nieuws

29.10.19

De uitslag van de Open Bestse Kampioenschappen 2019

Nadat de wintertijd weer was ingegaan, begon in Best voor de 29ste keer de strijd om de jaarlijkse open Bestse tafeltennis kampioenschappen. Helaas moesten we dit jaar constateren dat er een aantal vaste deelnemers verstek moesten laten gaan. Dat weerhield de aanwezige deelnemers er niet van om weer flink strijden om de prijzen.
In de A-poule verliep het toernooi precies volgens sterkte schema, wat aan het einde van de dag de vooraf gedachte finale opleverde. Teamgenoten Joop Hermsen en Bart Bolwijn stonden tegenover elkaar. Joop trok de eerste game naar zich toe, waarna Bart beter in zijn spel kwam en alle ballen op een knappe manier wist te retourneren. Bart trok daardoor de 2de game naar zich toe. De laatste game ging tot 16-16 gelijk op, Bart besloot op dit moment alles of niets te spelen en wist met een aantal fenomenale forehand slagen de winst naar zich toe te trekken. 
Peter Vrijdag, liet zien dat hij ook op zondag een aardig balletje kan slaan en kaapte daardoor de 3de plaats voor de neus van Leo vd Wildenburg weg.

Uitslag A-poule
1 Bart Bolwijn
2 Joop Hermsen
3 Peter Vrijdag
4 Leo vd Wildenberg
5 Rob Pouwelse
6 Jos Tilmans 


In de gemengde B en C-poule, stak Frank Linssen ver boven de andere spelers uit. De beoogde finale kwam er wel maar Frank die momenteel in een bloedvorm verkeert, maakte in 2 games korte metten met Satish Raju. 
De strijd om de winnaar van de C-poule werd eerst achter te tafels uitgevochten, pas toen alle wedstrijden waren gespeeld moest er geteld worden door de organisatie. Dit omdat er 3 deelnemers met 2 gewonnen wedstrijden gelijk waren geƫindigd. Game telling en puntentelling leverde Jos van Horrik op als winnaar van de C-poule.


Uitslag B-poule
1 Frank Linssen
2 Satish Raju
3 Ivica Ivica 
Uitslag C-poule
1 Jos van Horrik
2 Bob Loesberg
3 Linda vd Braak